KARTA DAŃ
Nasze obszerne menu zostało podzielone na 6 klasycznych pozycji, ułatwiających Zamawiającym określenie swoich oczekiwań. W Ma Passion uważamy, że doskonały catering powinien wyglądać i smakować tak samo pysznie, jak potrawy przyrządzane i podawane w renomowanej restauracji. Dlatego każdy serwis jest starannie dekorowany, a potrawy zawsze są odpowiednio wyeksponowane i efektownie podane.
Prawdziwe śniadania mistrzów
Śniadania
Prawidłowo skomponowany pierwszy posiłek zapewni dobre samopoczucie,
siłę oraz witalność na cały dalszy dzień.
MENU I
NA słonO:
- Omlet ziołowy z kozim twarożkiem, szpinakiem, grillowanym portobello
- Tarta z gruszką, serem camembert, rukolą, orzechami
- Bagietka fitness wieloziarnista z wędzonym łososiem, avocado, czarnym sezamem, bazylią
- Tortilla z rostbefem bbq i rukolą
- Placuszki z marchewki, gucamole, wędzony twaróg, miodowe pomidorki cherry
NA SŁODKO:
- Pudding z mleka kokosowego, nasion chia, mango i malinami
- Cruffins z konfiturą pomarańczową i czekoladą
- Tartaletki ze słonym karmelem i orzechami
- Pączki ziemniaczane z rokitnikiem
- Trufle wegańskie w trzech smakach: ananas, żurawina, śliwka
MENU II
MINI KANAPKI:
- Chlebek drwalski z rostbefem, chili chipotle, słodko-kwaśną marchewką, rukolą, sosem cezar
- Chlebek owsiany z pastą z sera feta, buraka, pestki dyni i ogórka o smaku curry
- Bułeczki razowe z pesto oliwkowym, mozzarellą i suszonym pomidorem Finger food słone
- Placuszki z batata i marchewki z sałatką z awocado, szczypioru, podsuszanego pomidora i kolendry
- Mini tarty ze szpinakiem, grzybami, serem Brie, porem, konfiturą balsamiczną
- Spring rolls z pieczonym łososiem, awocado, chili, dymką, ogórkiem i sosem orzechowym
- Mini bowle z kurczakiem Kung Pao, ryżem na mleku kokosowym, awocado, pestkami granatu, mango i dressingiem pomarańczowym
Finger food są serwowane w naczyniach z porcelany/szkła/drewna lub w pojemnikach eko
NA CIEPŁO:
- Brioche z jajkiem poche, szpinakiem, wędzonym łososiem i sosem holenderskim
- Szakszuka
- Tosty francuskie z chałki, owoce leśne, twaróg z wanilią
NA SŁODKO:
- Mini croissanty z pomarańczą oblane czekoladą
- Kulki mocy ze śliwek, żurawiny i ananasa obtoczone kakao
- Jogurt z mango, kiwi i płatkami czekolady belgijskiej (w słoiczkach)
- Granola z żurawiną, rodzynkami, orzechami i jogurtem kokosowym (w słoiczkach)
Nie tylko mała czarna
Przerwy kawowe
Nasze przerwy kawowe to nie tylko aromatyczna kawa ze świeżo
mielonych ziaren, ale i świeże soki oraz lekkie ciasta.
MENU
nA SŁODKO:
- Tarta jaglana z jabłkami
- Ciasto marchewkowe z powidłami i serowym musem mango
- Wafle z kajmakiem i konfiturą porzeczkową
- Kruche ciasteczka z migdałami/ziarnami/czekoladą
- Batony czekoladowe z masłem orzechowym i daktylami
- Mini pączki z rokitnikiem
- Mini sernik nowojorski
- Mini babeczki ze słonym karmelem, czekoladą
- Mini muffinki marchewkowe z kremem pomarańczowym
- Mini drożdżówki z maliną i lukrem kokosowym
- Jabłka polskie w skrzynce (champion, jonagold, ligol)
- Warzywne słupki (marchew, ogórek, papryka, seler naciowy) hummus bazyliowy, baba ghanoush
NA SŁONO:
- Tortille z rostbefem w sosie bbq i rukolą
- Kanapeczki z salami spianata i marynowaną w miodzie papryką
- Kanapeczki z warzywami grillowanymi i mini mozzarellą
- Kanapki z sałatką z awocado, pomidorów, szczypiorku, kolendry, wędzony twaróg
- Spring rolls z warzywami i marynowanym imbirem
- Grzyby portobello w panko, aioli z mango i papryką habanero
NAPOJE W SŁOJACH Z KRANIKIEM:
- Lemoniada z arbuza i mięty
- Lemoniada z truskawki, hibiskusa i mango
- Lemoniada z truskawami i bazylią
- Lemoniada z ogórka, trawy cytrynowej i imbiru
- Lemoniada z trawą cytrynową i bazylią
- Woda niegazowana z cytrusami i miętą
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:
- Kawa z ekspresu automatycznego kawa Nespresso lub Lavazza
- Wybór herbat Dilmah: earl grey, zielona, miętowa, owocowe
- Sok: jabłkowy tłoczony, pomarańczowy, sok grejpfrutowy
- Woda niegazowana z cytrusami i miętą
- Woda gazowana w szklanych butelkach 0,3
- Dodatki: cukier trzcinowy, cytryna, mleko 3,2%, bez laktozy, sojowe, konfitura różana, imbir, miód
Przerwa na obiad
Lunche
Krótki posiłek w porze obiadowej, serwowany zwykle na stojąco,
może być lekki a zarazem pełnowartościowy i naprawdę smaczny.
MENU I
Przystawki słone:
- Sataje z kurczaka w płatkach kokosowych, salsa pomidorowa
- Domowe paluszki grissini, grillowana tortilla z ziołami, pasta baba ghanoush, hummus bazyliowy, pasta z fety i wędzonej papryki, oliwki kalamata
- Szpinak, rukola pieczony łosoś w sezamie, pomarańcze, granat, ogórek, ryż brązowy dressing mango (w słoiczku)
Zupa:
- Krem z dyni, wędzony twaróg, salsa fresca
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
- Picata z indyka, sos z suszonych pomidorów
- Pierożki z fetą szpinakiem i orzechami, okrasa z grzybów
- Parmigiana z bakłażana
- Placuszki z marchewki i dyni, salsa z pieczonej papryki, szpinak z orzechami pini
Deser:
- Tiramisu z malinami
MENU II
Przystawki słone:
- Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych, marynowane kurki, szparagi
- Spring roll z grillowaną krewetką, burakiem, mango, słodko kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
- Półmiski antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
SAŁATKI:
- Sałata rzymska z grillowanym boczniakiem, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
- Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi i grejpfrutem
Zupa:
- Krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, kolendrą, pestkami dyni
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
- Kurczak po koreańsku z pak choi i orzechami ziemnymi
- Mini burgery z pieczarką, portobello w panco, marynowanym burakiem, serem brie, konfiturą cebulową, papryką jalapeno
- Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko kwaśnym bakłażanie
- Ryż jaśminowy z limonką
- Placuszki z cukinii, parmezanu i bazylii, guacamole i fetą
Deser:
- Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
- Mini sernik nowojorski na spodzie brownie, wiśnia z rozmarynem
MENU III
Przystawki:
- Carpaccio z półgęska, pesto z pieczonej papryki, kiszony ogórek, popcorn z kaszy gryczanej
- Tataki z tuńczyka, aioli wasabi, czarny sezam, marynowana z imbirem żółta marchewka
- Samosa z groszkiem, orzechami ziemnymi, pieczoną cieciorką, limonką i chili, aioli z czarnym czosnkiem i curry
- Tarta z ciasta francuskiego z porem, grzybami, serem brie i konfiturą balsamiczną
SAŁATKI:
- Mix sałat z rzodkiewką, pomidorkami cherry, marchewką, oliwkami i dressingiem bazyliowym
- Mix sałat ze szparagami, granatem, kolorowymi burakami, pestkami dyni i dressingiem malinowym
Zupa:
- Zupa z gruszki i pietruszki z orzechami laskowymi
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
- Gicz cielęca z pieczoną dynią, kukurydzą, pomidorami, limonką i chipotle
- Grillowany okoń morski z salsą z ananasa, papryką jalapeno i grejpfrutem
- Pilaf z brązowego ryżu
- Burrito z grzybami portobello, serem cheddar i guacamole
- Bataty z grillowanymi papryczkami, słodko-kwaśną piklowaną cebulką i brokułem z migdałami
Deser:
- Kruche ciasto ze śliwką
- Creme brulee z kawą zbożową i gruszką w miodzie pitnym
- Jaglana tarta z jabłkami
Podano do stołu!
KOLACJA SERWOWANA
Kolacje serwowane do stołów to najwyższy poziom usług cateringowych dostępnych w naszej ofercie.
MENU I
- Polędwica wołowa (obtoczona w soli i podwędzana) z majonezem truflowym, chili, piklowanymi kurkami i burakami
- Pierożki z cielęciną, szałwią, bursztynem, rabarbarem sous vide i chrustem z orzechów
- Zupa z serwatki i wędzonego boczku z bobem, kurkami i sandaczem
- Pierś gęsi sous vide, suflet z ziemniaka i brzoskwini, z grillowanym kalafiorem, agrestem i dzikimi szparagami
- Drożdżowe racuchy z podlaskim twarogiem i kandyzowanymi pomarańczami, tiulem malinowym i lodami kardamonowymi
MENU II
- Hamachi carpaccio z chipsami z ziemniakami truflowego i sosem aji amarillo z yuzu
- Pate foie gras (pasztet z gęsich wątróbek) z pistacjami, kompresowanym rabarbarem i palonym brioche
- Pierożki wonton z wieprzowiną, kapustą, szczypiorkiem i truskawkowym hoisin
- Jagnięcina sous vide z papardelle z selera, borowikami, pianką z parmezanu i trufli
- Mus jogurtowy z mango, białą czekoladą, suszoną pomarańczą i rumem
Finger food
PRZYJĘCIE KOKTAJLOWE
Koktajlowe przekąski zwane finger food to idealny format zminiaturyzowanych posiłków.
MENU I
Przystawki słone:
- Ptysie z sałatką z grzybów, porem, wędzonym twarogiem, konfiturą balsamiczną i chipsami z szynki parmeńskiej
- Półgęsek warmiński z pesto z pieczonej papryki, z serem korycińskim, kiszonym ogórkiem i tostami razowymi
- Pinchos z jamon Iberico, pastą z karczochów i oliwą truflową, pieczonymi w miodzie i rozmarynie pomidorkami cherry
- Różowy rostbef z chili chipotle z grillowanymi szparagami i sosem tatarskim
- Samosa z orientalnymi warzywami, konfiturą z pomidorków i limonki
- Focaccia rozmarynowa z pastą z pieczonego kalafiora i orzechów pecan, podsuszanym pomidorem malinowym, oliwkami kalamata
- Grillowane szparagi z młodymi buraczkami glazurowanymi, mini marchewkami, sosem holenderskim z bazylią
- Tatar z łososia z chrustem z ziemniaka, majonezem harissa, nori
- Wędzony halibut na chłodniku ogórkowym z grzankami ziołowymi i paloną dynią
Przystawki słodkie:
- Tartaletki z musem z białej czekolady truskawek i borówek
- Mus czekoladowy z praliną orzechową, ciastko figowe
- Eton mess z markują, malinami i granatem
MENU II
Przystawki słone:
- Tataki z tuńczyka w sezamie z salsą verde i granatem
- Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych z marynowanymi kurkami i szparagami
- Mini tartaletka z ciasta filo, z sałatką z pieczonego pasternaku, trufli, jabłka, półgęska
- Opalany łosoś w sezamie z ryżem słodko-kwaśnym, dressingiem z marakui
- Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą i sosem orzechowym
- Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, z karmelizowaną porzeczką
- Portobello w panco z podsuszanym pomidorami, aioli z czarnym czosnkiem
- Orientalna kaczka w cieście wonton z truskawkowym hoisin
- Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką, aioli wasabi
- Kalafior kung pao ze słodkim chili, kolendrą, prażoną cebulką, suszonymi oliwkami na liściach sałaty lodowej
- Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni,
balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin (w słoiczkach)
Przystawki słodkie:
- Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
- Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem i kruszonką migdałową
- Mini bezy z marakują i malinami
- Mini babeczki z musem mango i tymiankiem
MENU III
Przystawki:
- Indyk w płatkach kokosowych na szpadkach, salsa pomidorowa
- Pierożki z ciasta francuskiego z wędzonym twarogiem i karczochami, konfitura balsamiczna
- Półgęsek, grillowane szparagi, mini marchewka, bazyliowy sos holenderski
- Różowy rostbef z sałatką z mango, kolendry, prażonej cebulki, limonki, chili
- Tortilla z salami spianata, rukolą, twarożkiem z koziego sera, szczypioru i czerwonej fasoli, ogórkami, rzodkiewką, chipotle mayo
- Placuszki gryczane z wędzonym twarożkiem i marynowanym łososiem w whisky
- Pintxos z tatarem z podsuszanych pomidorów, szparagi, kurki
- Krewetki w pomarańczach, kolendrze i sezamie, salsa z avocado, chili,
- Papryczki czereśniowe wypełnione kozim serem, pasta baba ghanoush, oliwki kalamata, focaccia rozmarynowa
sałatki w słoiczkach:
- Sałatka ze szparagami, truskawkami, serem camembert, ogórkiem, szalotką, paloną dynią, szpinakiem i chutney winogronowym
- Sałatka z makaronem soba, orientalną wołowiną, warzywami, orzechami ziemnymi, kolendrą i szczypiorem
- Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy, awocado, granatem, ogórkami, pomidorkami cherry
desery:
- Tartaletki truskawkowe z rumowym musem mascarpone i pistacjami
- Churros z cukrem truskawkowym i sosem z mlecznej czekolady
- Creme brulle z malinami
- Mus czekoladowo-chałwowy z konfiturą porzeczkową
- Sernik malinowy na brownie orzechowym
MENU IV – WEGETARIAŃSKIE
Przekąski słone:
- Grillowane portobello, szpinak z orzechami i suszone pomidory
- Tatar z pomidora z chlebie wieloziarnistym, grillowany szparag
- Kalafior kung pao, aioli z czarnym czosnkiem
- Wegański pasztet z soczewicy, salsa z pieczonej papryki, ogórek curry
- Papryczki czereśniowe wypełnione kozim twarożkiem, oliwki, podsuszane pomidory
- Gravlax z młodych marchewek, cytrynowe aioli z chili i awocado
- Grillowany bakłażan w słodko-kwaśnej zalewie z chili, kolendra, czosnek, oliwki, feta w sezamie
- Spring roll z marynowanym tofu, dikon, ogórek, kimchi
- California maki z awocado, serek Philadelphia, porem, shitake w panierce panco
sałatki:
- Sałatka z pomidorów cherry, dymki, bobu, kolendry, orzechów ziemnych
- Sałatka z buraczkami, grillowanymi szparagami, brzoskwinią, wędzony twaróg, rukola, dresing malinowy
- Sałatka z pieczonego kalafiora, ogórkami, awocado, oliwkami, mięty, kaszy bulgur z dressingiem bazyliowym
słodkie:
- Wegańska beza z kremem kokosowym, malinami i marakują
- Mus chałwowy z konfiturą porzeczkową i ciastkiem czekoladowym
- Jaglana tarta jabłkowa
Bufet, czyli bogactwo wyboru
KOLACJA BUFETOWA
Najpopularniesza obecnie forma imprez z uniwersalną, szeroką ofertą bufetową
i wyjątkowo elastyczną metodą organizacji.
MENU I
Przystawki:
- Plastry suszonej w soli i trawie żubrowej polędwicy wołowej, musztarda truflowa, rukola, grzybki shimeji
- Grillowane szparagi, kumpiak, chutney figowe z musztardą francuską
- Chłodnik botwinkowy z wędzonym halibutem, paloną dynią i jajkiem przepiórczym
- Podwędzany łosoś w niskiej temperaturze, sałatka z mango, dymki, limonki
- Krewetki z czerwoną soczewicą, ogórkiem, szczypiorem, chili, dresingiem bazyliowym
- Wędzony rostbef na sałatce z pieczonego bakłażana, z dymką i fetą
- Rillette z kaczki, jabłka, selera naciowego, grzankami ziołowymi, majonezem szczypiorkowym i płatkami rzodkiewki
- Marynowany na słodko bakłażan z oliwkami, podsuszanym pomidorem, grillowanymi karczochami
sałatki:
- Mix sałat z burakami pieczonymi, jabłkiem, szparagami, marynowaną dynią, płatkami sera rubin, palonym słonecznikiem, dressing malinowy
- Mix ziół z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, płatkami pieczarek, groszkiem cukrowym, dressing miodowo-musztardowy z koprem
zupy:
- Krem z białych szparagów, salsa pomidorowa, pestki dyni, kolendra
- Barszcz kurkowy z żurkiem
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
- Gicz jagnięca duszona w winie i borowikach
- Curry z kurczakiem, dynią, zieloną papryką, pak choi
- Pierożki z kaczką, bobem i orzechami, wędzoną kwaśną śmietaną
- Pieczony dorsz z pomidorami, chorizo, cukinią, wędzoną papryką, limonką
- Zapiekanka z selera, młodych ziemniaków, tymianku
- Ciepła sałatka z czarnej soczewicy, czerwonej fasoli, pieczonej papryki, ogórka zielonego, pora i skórki limonki
- Mix młodych warzyw, z grillowanymi młodymi marchewkami, buraczkami, pieczoną młodą kapustą, tymiankiem i skórką limonki
- Grillowane szparagi z sosem holenderskim
desery:
- Mini beza Pavlova z truskawkami i kremem whisky
- Flan karmelowy z brzoskwiniami
- Trufle czekoladowe w suszonych malinach/orzechach/kakao
- Tiramisu malinowe
MENU II
Przystawki słone:
- Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
- Krewetki w płatkach kokosowych w salsie mango z chili
- Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, karmelizowana porzeczka
- Ciastko wieloziarniste, buraczany hummus, chipsy z jarmużu
- Orientalna kaczka w cieście wonton, truskawkowy hoisin
- Półmisek antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
- Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką z aioli wasabi
- Popcorn z kalafiora w parmezanowych rożkach, domowy ketchup z zielonym pieprzem i limonką
sałatki:
- Sałata rzymska z grillowanym portobello, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
- Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni, balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin
- Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi grejpfrutem
zupy:
- Krem z pietruszki i gruszki oraz orzechami laskowymi
- Harira z wołowiną
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
- Kurczak po koreańsku, pak choi, orzechy ziemne
- Gicz cielęca z pieczoną dynią i kukurydzą salsa
- Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko-kwaśnym bakłażanie
- Pierożki dim sum z warzywami, sos sojowy, sos orzechowy VEGAN
- Kopytka z pieczoną papryką, szpinakiem i boczniakami – VEGAN
- Małe ziemniaki z rozmarynem czosnkiem i parmezanem VEGETARIAN
- Pieczona dynia z serem pleśniowym, szałwią VEGETARIAN
- Palony kalafior z limonką i oliwkami, marchew po marokańsku, pieczona kapusta z chutneyem z wędzoną śliwką, VEGAN
desery:
- Trufle wegańskie w trzech smakach: ananas, żurawina, śliwka
- Krem cytrynowy z ciastkiem figowym i włoską bezą
- Mus z gorzkiej czekolady z chili, konfiturą porzeczkową
- Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem, kruszonką migdałową
- Mini ciastko banoffee
To dzieje się naprawdę!
LIVECOOKING
Choć gotowanie jest dla nas formą artyzmu, to livecooking
niewątpliwie zasługuje na miano osobnego rodzaju sztuki.
- Stacja z burgerami
z dojrzewającą wołowiną
wegańskie
wegetariańskie - Stacja z goframi francuskimi i naleśnikami
- Stacja z chińskimi bułeczkami – bao buns
- Stacja orientalna – stir-fry, dim sum, spring rolls
- Stacja orientalna z zupami: ramen, pho,
- Stacja włoska – makarony, ravioli
- Stacja z polędwicą wołową/jagnięciną/jeleniem pieczonymi w niskiej temperaturze
- Stacja z tatarem wołowym/jagnięcym
- Stacja meksykańska – burrito/quesadillas/taco
- Stacja z wędzonym (w niskiej temperaturze) łososiem serwowanym na desce czereśniowej
- Stacja z grillem i stekami dojrzewającymi
- Stacja rybna
- Stacja ze szparagami
- Stacja z lodami nitro
- Stacja z pierogami z całego świata
- Stacja sous vide – mięsa, ryby, mięsa
- Stacja grecka
- Stacja indyjska
- Stacja arabska