fbpx
POBIERZ OFERTĘ W PDF
catering@mapassion.pl
+48 790 016 842
Image Alt

Menu

KARTA DAŃ

Nasze obszerne menu zostało podzielone na 6 klasycznych pozycji, ułatwiających Zamawiającym określenie swoich oczekiwań. W Ma Passion uważamy, że doskonały catering powinien wyglądać i smakować tak samo pysznie, jak potrawy przyrządzane i podawane w renomowanej restauracji. Dlatego każdy serwis jest starannie dekorowany, a potrawy zawsze są odpowiednio wyeksponowane i efektownie podane.

Prawdziwe śniadania mistrzów

Śniadania

Prawidłowo skomponowany pierwszy posiłek zapewni dobre samopoczucie,
siłę oraz witalność na cały dalszy dzień.

MENU I

 

NA słonO:
  • Omlet ziołowy z kozim twarożkiem, szpinakiem, grillowanym portobello
  • Tarta z gruszką, serem camembert, rukolą, orzechami
  • Bagietka fitness wieloziarnista z wędzonym łososiem, avocado, czarnym sezamem, bazylią
  • Tortilla z rostbefem bbq i rukolą
  • Placuszki z marchewki, gucamole, wędzony twaróg, miodowe pomidorki cherry
NA SŁODKO:
  • Pudding z mleka kokosowego, nasion chia, mango i malinami
  • Cruffins z konfiturą pomarańczową i czekoladą
  • Tartaletki ze słonym karmelem i orzechami
  • Pączki ziemniaczane z rokitnikiem
  • Trufle wegańskie w trzech smakach: ananas, żurawina, śliwka

MENU II

 

MINI KANAPKI:
  • Chlebek drwalski z rostbefem, chili chipotle, słodko-kwaśną marchewką, rukolą, sosem cezar
  • Chlebek owsiany z pastą z sera feta, buraka, pestki dyni i ogórka o smaku curry
  • Bułeczki razowe z pesto oliwkowym, mozzarellą i suszonym pomidorem Finger food słone
  • Placuszki z batata i marchewki z sałatką z awocado, szczypioru, podsuszanego pomidora i kolendry
  • Mini tarty ze szpinakiem, grzybami, serem Brie, porem, konfiturą balsamiczną
  • Spring rolls z pieczonym łososiem, awocado, chili, dymką, ogórkiem i sosem orzechowym
  • Mini bowle z kurczakiem Kung Pao, ryżem na mleku kokosowym, awocado, pestkami granatu, mango i dressingiem pomarańczowym

Finger food są serwowane w naczyniach z porcelany/szkła/drewna lub w pojemnikach eko

 

NA CIEPŁO:
  • Brioche z jajkiem poche, szpinakiem, wędzonym łososiem i sosem holenderskim
  • Szakszuka
  • Tosty francuskie z chałki, owoce leśne, twaróg z wanilią
NA SŁODKO:
  • Mini croissanty z pomarańczą oblane czekoladą
  • Kulki mocy ze śliwek, żurawiny i ananasa obtoczone kakao
  • Jogurt z mango, kiwi i płatkami czekolady belgijskiej (w słoiczkach)
  • Granola z żurawiną, rodzynkami, orzechami i jogurtem kokosowym (w słoiczkach)

Nie tylko mała czarna

Przerwy kawowe

Nasze przerwy kawowe to nie tylko aromatyczna kawa ze świeżo
mielonych ziaren, ale i świeże soki oraz lekkie ciasta.

MENU

 

nA SŁODKO:
  • Tarta jaglana z jabłkami
  • Ciasto marchewkowe z powidłami i serowym musem mango
  • Wafle z kajmakiem i konfiturą porzeczkową
  • Kruche ciasteczka z migdałami/ziarnami/czekoladą
  • Batony czekoladowe z masłem orzechowym i daktylami
  • Mini pączki z rokitnikiem
  • Mini sernik nowojorski
  • Mini babeczki ze słonym karmelem, czekoladą
  • Mini muffinki marchewkowe z kremem pomarańczowym
  • Mini drożdżówki z maliną i lukrem kokosowym
  • Jabłka polskie w skrzynce (champion, jonagold, ligol)
  • Warzywne słupki (marchew, ogórek, papryka, seler naciowy) hummus bazyliowy, baba ghanoush
NA SŁONO:
  • Tortille z rostbefem w sosie bbq i rukolą
  • Kanapeczki z salami spianata i marynowaną w miodzie papryką
  • Kanapeczki z warzywami grillowanymi i mini mozzarellą
  • Kanapki z sałatką z awocado, pomidorów, szczypiorku, kolendry, wędzony twaróg
  • Spring rolls z warzywami i marynowanym imbirem
  • Grzyby portobello w panko, aioli z mango i papryką habanero

 

NAPOJE W SŁOJACH Z KRANIKIEM:
  • Lemoniada z arbuza i mięty
  • Lemoniada z truskawki, hibiskusa i mango
  • Lemoniada z truskawami i bazylią
  • Lemoniada z ogórka, trawy cytrynowej i imbiru
  • Lemoniada z trawą cytrynową i bazylią
  • Woda niegazowana z cytrusami i miętą
NAPOJE ZIMNE I GORĄCE:
  • Kawa z ekspresu automatycznego kawa Nespresso lub Lavazza
  • Wybór herbat Dilmah: earl grey, zielona, miętowa, owocowe
  • Sok: jabłkowy tłoczony, pomarańczowy, sok grejpfrutowy​
  • Woda niegazowana z cytrusami i miętą
  • Woda gazowana w szklanych butelkach 0,3
  • Dodatki: cukier trzcinowy, cytryna, mleko 3,2%, bez laktozy, sojowe, konfitura różana, imbir, miód
Przerwa na obiad

Lunche

Krótki posiłek w porze obiadowej, serwowany zwykle na stojąco,
może być lekki a zarazem pełnowartościowy i naprawdę smaczny.

MENU I

 

Przystawki słone:
  • Sataje z kurczaka w płatkach kokosowych, salsa pomidorowa
  • Domowe paluszki grissini, grillowana tortilla z ziołami, pasta baba ghanoush, hummus bazyliowy, pasta z fety i wędzonej papryki, oliwki kalamata
  • Szpinak, rukola pieczony łosoś w sezamie, pomarańcze, granat, ogórek, ryż brązowy dressing mango (w słoiczku)
Zupa:
  • Krem z dyni, wędzony twaróg, salsa fresca
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
  • Picata z indyka, sos z suszonych pomidorów
  • Pierożki z fetą szpinakiem i orzechami, okrasa z grzybów
  • Parmigiana z bakłażana
  • Placuszki z marchewki i dyni, salsa z pieczonej papryki, szpinak z orzechami pini
Deser:
  • Tiramisu z malinami

MENU II

 

Przystawki słone:
  • Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych, marynowane kurki, szparagi
  • Spring roll z grillowaną krewetką, burakiem, mango, słodko kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
  • Półmiski antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
SAŁATKI:
  • Sałata rzymska z grillowanym boczniakiem, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
  • Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi i grejpfrutem​
Zupa:
  • Krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, kolendrą, pestkami dyni

Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Kurczak po koreańsku z pak choi i orzechami ziemnymi
  • Mini burgery z pieczarką, portobello w panco, marynowanym burakiem, serem brie, konfiturą cebulową, papryką jalapeno
  • Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko kwaśnym bakłażanie
  • Ryż jaśminowy z limonką
  • Placuszki z cukinii, parmezanu i bazylii, guacamole i fetą
Deser:
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik nowojorski na spodzie brownie, wiśnia z rozmarynem

MENU III

 

Przystawki:
  • Carpaccio z półgęska, pesto z pieczonej papryki, kiszony ogórek, popcorn z kaszy gryczanej
  • Tataki z tuńczyka, aioli wasabi, czarny sezam, marynowana z imbirem żółta marchewka
  • Samosa z groszkiem, orzechami ziemnymi, pieczoną cieciorką, limonką i chili, aioli z czarnym czosnkiem i curry
  • Tarta z ciasta francuskiego z porem, grzybami, serem brie i konfiturą balsamiczną
SAŁATKI:
  • Mix sałat z rzodkiewką, pomidorkami cherry, marchewką, oliwkami i dressingiem bazyliowym
  • Mix sałat ze szparagami, granatem, kolorowymi burakami, pestkami dyni i dressingiem malinowym
Zupa:
  • Zupa z gruszki i pietruszki z orzechami laskowymi
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
  • Gicz cielęca z pieczoną dynią, kukurydzą, pomidorami, limonką i chipotle
  • Grillowany okoń morski z salsą z ananasa, papryką jalapeno i grejpfrutem
  • Pilaf z brązowego ryżu
  • Burrito z grzybami portobello, serem cheddar i guacamole
  • Bataty z grillowanymi papryczkami, słodko-kwaśną piklowaną cebulką i brokułem z migdałami
Deser:
  • Kruche ciasto ze śliwką​
  • Creme brulee z kawą zbożową i gruszką w miodzie pitnym
  • Jaglana tarta z jabłkami
Podano do stołu!

KOLACJA SERWOWANA

Kolacje serwowane do stołów to najwyższy poziom usług cateringowych dostępnych w naszej ofercie.

MENU I

  • Polędwica wołowa (obtoczona w soli i podwędzana) z majonezem truflowym, chili, piklowanymi kurkami i burakami
  • Pierożki z cielęciną, szałwią, bursztynem, rabarbarem sous vide i chrustem z orzechów
  • Zupa z serwatki i wędzonego boczku z bobem, kurkami i sandaczem
  • Pierś gęsi sous vide, suflet z ziemniaka i brzoskwini, z grillowanym kalafiorem, agrestem i dzikimi szparagami
  • Drożdżowe racuchy z podlaskim twarogiem i kandyzowanymi pomarańczami, tiulem malinowym i lodami kardamonowymi

MENU II

  • Hamachi carpaccio z chipsami z ziemniakami truflowego i sosem aji amarillo z yuzu
  • Pate foie gras (pasztet z gęsich wątróbek) z pistacjami, kompresowanym rabarbarem i palonym brioche
  • Pierożki wonton z wieprzowiną, kapustą, szczypiorkiem i truskawkowym hoisin
  • Jagnięcina sous vide z papardelle z selera, borowikami, pianką z parmezanu i trufli
  • Mus jogurtowy z mango, białą czekoladą, suszoną pomarańczą i rumem
Finger food

PRZYJĘCIE KOKTAJLOWE

Koktajlowe przekąski zwane finger food to idealny format zminiaturyzowanych posiłków.

MENU I


Przystawki słone:
  • Ptysie z sałatką z grzybów, porem, wędzonym twarogiem, konfiturą balsamiczną i chipsami z szynki parmeńskiej
  • Półgęsek warmiński z pesto z pieczonej papryki, z serem korycińskim, kiszonym ogórkiem i tostami razowymi
  • Pinchos z jamon Iberico, pastą z karczochów i oliwą truflową, pieczonymi w miodzie i rozmarynie pomidorkami cherry
  • Różowy rostbef z chili chipotle z grillowanymi szparagami i sosem tatarskim
  • Samosa z orientalnymi warzywami, konfiturą z pomidorków i limonki​
  • Focaccia rozmarynowa z pastą z pieczonego kalafiora i orzechów pecan, podsuszanym pomidorem malinowym, oliwkami kalamata
  • Grillowane szparagi z młodymi buraczkami glazurowanymi, mini marchewkami, sosem holenderskim z bazylią
  • Tatar z łososia z chrustem z ziemniaka, majonezem harissa, nori
  • Wędzony halibut na chłodniku ogórkowym z grzankami ziołowymi i paloną dynią
Przystawki słodkie:
  • Tartaletki z musem z białej czekolady truskawek i borówek
  • Mus czekoladowy z praliną orzechową, ciastko figowe
  • Eton mess z markują, malinami i granatem

MENU II


Przystawki słone:
  • Tataki z tuńczyka w sezamie z salsą verde i granatem
  • Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych z marynowanymi kurkami i szparagami
  • Mini tartaletka z ciasta filo, z sałatką z pieczonego pasternaku, trufli, jabłka, półgęska
  • Opalany łosoś w sezamie z ryżem słodko-kwaśnym, dressingiem z marakui
  • Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą i sosem orzechowym
  • Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, z karmelizowaną porzeczką
  • Portobello w panco z podsuszanym pomidorami, aioli z czarnym czosnkiem
  • Orientalna kaczka w cieście wonton z truskawkowym hoisin
  • Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką, aioli wasabi
  • Kalafior kung pao ze słodkim chili, kolendrą, prażoną cebulką, suszonymi oliwkami na liściach sałaty lodowej
  • Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni,
    balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin (w słoiczkach)
Przystawki słodkie:
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem i kruszonką migdałową
  • Mini bezy z marakują i malinami
  • Mini babeczki z musem mango i tymiankiem

MENU III


Przystawki:
  • Indyk w płatkach kokosowych na szpadkach, salsa pomidorowa
  • Pierożki z ciasta francuskiego z wędzonym twarogiem i karczochami, konfitura balsamiczna
  • Półgęsek, grillowane szparagi, mini marchewka, bazyliowy sos holenderski
  • Różowy rostbef z sałatką z mango, kolendry, prażonej cebulki, limonki, chili
  • Tortilla z salami spianata, rukolą, twarożkiem z koziego sera, szczypioru i czerwonej fasoli, ogórkami, rzodkiewką, chipotle mayo
  • Placuszki gryczane z wędzonym twarożkiem i marynowanym łososiem w whisky
  • Pintxos z tatarem z podsuszanych pomidorów, szparagi, kurki
  • Krewetki w pomarańczach, kolendrze i sezamie, salsa z avocado, chili,
  • Papryczki czereśniowe wypełnione kozim serem, pasta baba ghanoush, oliwki kalamata, focaccia rozmarynowa
sałatki w słoiczkach:
  • Sałatka ze szparagami, truskawkami, serem camembert, ogórkiem, szalotką, paloną dynią, szpinakiem i chutney winogronowym
  • Sałatka z makaronem soba, orientalną wołowiną, warzywami, orzechami ziemnymi, kolendrą i szczypiorem
  • Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy, awocado, granatem, ogórkami, pomidorkami cherry
desery:
  • Tartaletki truskawkowe z rumowym musem mascarpone i pistacjami
  • Churros z cukrem truskawkowym i sosem z mlecznej czekolady
  • Creme brulle z malinami
  • Mus czekoladowo-chałwowy z konfiturą porzeczkową
  • Sernik malinowy na brownie orzechowym

MENU IV – WEGETARIAŃSKIE


Przekąski słone:
  • Grillowane portobello, szpinak z orzechami i suszone pomidory
  • Tatar z pomidora z chlebie wieloziarnistym, grillowany szparag
  • Kalafior kung pao, aioli z czarnym czosnkiem
  • Wegański pasztet z soczewicy, salsa z pieczonej papryki, ogórek curry
  • Papryczki czereśniowe wypełnione kozim twarożkiem, oliwki, podsuszane pomidory
  • Gravlax z młodych marchewek, cytrynowe aioli z chili i awocado
  • Grillowany bakłażan w słodko-kwaśnej zalewie z chili, kolendra, czosnek, oliwki, feta w sezamie
  • Spring roll z marynowanym tofu, dikon, ogórek, kimchi
  • California maki z awocado, serek Philadelphia, porem, shitake w panierce panco
sałatki:
  • Sałatka z pomidorów cherry, dymki, bobu, kolendry, orzechów ziemnych
  • Sałatka z buraczkami, grillowanymi szparagami, brzoskwinią, wędzony twaróg, rukola, dresing malinowy
  • Sałatka z pieczonego kalafiora, ogórkami, awocado, oliwkami, mięty, kaszy bulgur z dressingiem bazyliowym
słodkie:
  • Wegańska beza z kremem kokosowym, malinami i marakują
  • Mus chałwowy z konfiturą porzeczkową i ciastkiem czekoladowym
  • Jaglana tarta jabłkowa
Bufet, czyli bogactwo wyboru

KOLACJA BUFETOWA

Najpopularniesza obecnie forma imprez z uniwersalną, szeroką ofertą bufetową
i wyjątkowo elastyczną metodą organizacji.

MENU I


Przystawki:
  • Plastry suszonej w soli i trawie żubrowej polędwicy wołowej, musztarda truflowa, rukola, grzybki shimeji
  • Grillowane szparagi, kumpiak, chutney figowe z musztardą francuską
  • Chłodnik botwinkowy z wędzonym halibutem, paloną dynią i jajkiem przepiórczym
  • Podwędzany łosoś w niskiej temperaturze, sałatka z mango, dymki, limonki
  • Krewetki z czerwoną soczewicą, ogórkiem, szczypiorem, chili, dresingiem bazyliowym
  • Wędzony rostbef na sałatce z pieczonego bakłażana, z dymką i fetą
  • Rillette z kaczki, jabłka, selera naciowego, grzankami ziołowymi, majonezem szczypiorkowym i płatkami rzodkiewki
  • Marynowany na słodko bakłażan z oliwkami, podsuszanym pomidorem, grillowanymi karczochami
sałatki:
  • Mix sałat z burakami pieczonymi, jabłkiem, szparagami, marynowaną dynią, płatkami sera rubin, palonym słonecznikiem, dressing malinowy
  • Mix ziół z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, płatkami pieczarek, groszkiem cukrowym, dressing miodowo-musztardowy z koprem
zupy:
  • Krem z białych szparagów, salsa pomidorowa, pestki dyni, kolendra
  • Barszcz kurkowy z żurkiem
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Gicz jagnięca duszona w winie i borowikach
  • Curry z kurczakiem, dynią, zieloną papryką, pak choi
  • Pierożki z kaczką, bobem i orzechami, wędzoną kwaśną śmietaną
  • Pieczony dorsz z pomidorami, chorizo, cukinią, wędzoną papryką, limonką
  • Zapiekanka z selera, młodych ziemniaków, tymianku
  • Ciepła sałatka z czarnej soczewicy, czerwonej fasoli, pieczonej papryki, ogórka zielonego, pora i skórki limonki
  • Mix młodych warzyw, z grillowanymi młodymi marchewkami, buraczkami, pieczoną młodą kapustą, tymiankiem i skórką limonki
  • Grillowane szparagi z sosem holenderskim
desery:
  • Mini beza Pavlova z truskawkami i kremem whisky
  • Flan karmelowy z brzoskwiniami
  • Trufle czekoladowe w suszonych malinach/orzechach/kakao
  • Tiramisu malinowe

MENU II


Przystawki słone:
  • Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
  • Krewetki w płatkach kokosowych w salsie mango z chili
  • Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, karmelizowana porzeczka
  • Ciastko wieloziarniste, buraczany hummus, chipsy z jarmużu
  • Orientalna kaczka w cieście wonton, truskawkowy hoisin
  • Półmisek antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
  • Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką z aioli wasabi
  • Popcorn z kalafiora w parmezanowych rożkach, domowy ketchup z zielonym pieprzem i limonką
sałatki:
  • Sałata rzymska z grillowanym portobello, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
  • Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni, balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin
  • Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi grejpfrutem
zupy:
  • Krem z pietruszki i gruszki oraz orzechami laskowymi
  • Harira z wołowiną
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Kurczak po koreańsku, pak choi, orzechy ziemne​
  • Gicz cielęca z pieczoną dynią i kukurydzą salsa
  • Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko-kwaśnym bakłażanie
  • Pierożki dim sum z warzywami, sos sojowy, sos orzechowy VEGAN
  • Kopytka z pieczoną papryką, szpinakiem i boczniakami – VEGAN
  • Małe ziemniaki z rozmarynem czosnkiem i parmezanem VEGETARIAN
  • Pieczona dynia z serem pleśniowym, szałwią VEGETARIAN
  • Palony kalafior z limonką i oliwkami, marchew po marokańsku, pieczona kapusta z chutneyem z wędzoną śliwką, VEGAN
desery:
  • Trufle wegańskie w trzech smakach: ananas, żurawina, śliwka
  • Krem cytrynowy z ciastkiem figowym i włoską bezą
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili, konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem, kruszonką migdałową
  • Mini ciastko banoffee
To dzieje się naprawdę!

LIVECOOKING

Choć gotowanie jest dla nas formą artyzmu, to livecooking
niewątpliwie zasługuje na miano osobnego rodzaju sztuki.

  • Stacja z burgerami
    z dojrzewającą wołowiną
    wegańskie
    wegetariańskie
  • Stacja z goframi francuskimi i naleśnikami
  • Stacja z chińskimi bułeczkami – bao buns
  • Stacja orientalna – stir-fry, dim sum, spring rolls
  • Stacja orientalna z zupami: ramen, pho,
  • Stacja włoska – makarony, ravioli
  • Stacja z polędwicą wołową/jagnięciną/jeleniem pieczonymi w niskiej temperaturze
  • Stacja z tatarem wołowym/jagnięcym

  • Stacja meksykańska – burrito/quesadillas/taco
  • Stacja z wędzonym (w niskiej temperaturze) łososiem serwowanym na desce czereśniowej
  • Stacja z grillem i stekami dojrzewającymi
  • Stacja rybna
  • Stacja ze szparagami
  • Stacja z lodami nitro
  • Stacja z pierogami z całego świata
  • Stacja sous vide – mięsa, ryby, mięsa
  • Stacja grecka
  • Stacja indyjska
  • Stacja arabska