fbpx
POBIERZ OFERTĘ W PDF
catering@mapassion.pl
+48 790 016 842

Koktajl – Finger Food

kolbufetowa1_MaPassion_www
kolbufetowa2_MaPassion_www
kolbufetowa3_MaPassion_www
kolbufetowa4_MaPassion_www
Category:

Przyjęcia koktajlowe

Bezproblemowe, fascynujące formą i skalą, pełnowartościowe potrawy
– wszystkie na jeden kęs. Popularne koreczki czy miniaturowe kanapki
to jedynie wierzchołek oferty kulinarnej idealnie skrojonej dla potrzeb
konferencji prasowych, gal, wystaw czy wernisaży.
Nieszablonowe połączenia smakowe, spektakularne formy naczyń do podawania,
a przede wszystkim wygoda, szybkość i ciesząca oczy różnorodność.
Koktajlowy finger food już sam w sobie stanowi doskonałą dekoracją
dla każdego ze spotkań.

Przykładowe menu

MENU I


Przystawki słone:
  • Ptysie z sałatką z grzybów, porem, wędzonym twarogiem, konfiturą balsamiczną i chipsami z szynki parmeńskiej
  • Półgęsek warmiński z pesto z pieczonej papryki, z serem korycińskim, kiszonym ogórkiem i tostami razowymi
  • Pinchos z jamon Iberico, pastą z karczochów i oliwą truflową, pieczonymi w miodzie i rozmarynie pomidorkami cherry
  • Różowy rostbef z chili chipotle z grillowanymi szparagami i sosem tatarskim
  • Samosa z orientalnymi warzywami, konfiturą z pomidorków i limonki​
  • Focaccia rozmarynowa z pastą z pieczonego kalafiora i orzechów pecan, podsuszanym pomidorem malinowym, oliwkami kalamata
  • Grillowane szparagi z młodymi buraczkami glazurowanymi, mini marchewkami, sosem holenderskim z bazylią
  • Tatar z łososia z chrustem z ziemniaka, majonezem harissa, nori
  • Wędzony halibut na chłodniku ogórkowym z grzankami ziołowymi i paloną dynią
Przystawki słodkie:
  • Tartaletki z musem z białej czekolady truskawek i borówek
  • Mus czekoladowy z praliną orzechową, ciastko figowe
  • Eton mess z markują, malinami i granatem

MENU II


Przystawki słone:
  • Tataki z tuńczyka w sezamie z salsą verde i granatem
  • Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych z marynowanymi kurkami i szparagami
  • Mini tartaletka z ciasta filo, z sałatką z pieczonego pasternaku, trufli, jabłka, półgęska
  • Opalany łosoś w sezamie z ryżem słodko-kwaśnym, dressingiem z marakui
  • Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą i sosem orzechowym
  • Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, z karmelizowaną porzeczką
  • Portobello w panco z podsuszanym pomidorami, aioli z czarnym czosnkiem
  • Orientalna kaczka w cieście wonton z truskawkowym hoisin
  • Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką, aioli wasabi
  • Kalafior kung pao ze słodkim chili, kolendrą, prażoną cebulką, suszonymi oliwkami na liściach sałaty lodowej
  • Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni,
    balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin (w słoiczkach)
Przystawki słodkie:
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem i kruszonką migdałową
  • Mini bezy z marakują i malinami
  • Mini babeczki z musem mango i tymiankiem

MENU III


Przystawki:
  • Indyk w płatkach kokosowych na szpadkach, salsa pomidorowa
  • Pierożki z ciasta francuskiego z wędzonym twarogiem i karczochami, konfitura balsamiczna
  • Półgęsek, grillowane szparagi, mini marchewka, bazyliowy sos holenderski
  • Różowy rostbef z sałatką z mango, kolendry, prażonej cebulki, limonki, chili
  • Tortilla z salami spianata, rukolą, twarożkiem z koziego sera, szczypioru i czerwonej fasoli, ogórkami, rzodkiewką, chipotle mayo
  • Placuszki gryczane z wędzonym twarożkiem i marynowanym łososiem w whisky
  • Pintxos z tatarem z podsuszanych pomidorów, szparagi, kurki
  • Krewetki w pomarańczach, kolendrze i sezamie, salsa z avocado, chili,
  • Papryczki czereśniowe wypełnione kozim serem, pasta baba ghanoush, oliwki kalamata, focaccia rozmarynowa
sałatki w słoiczkach:
  • Sałatka ze szparagami, truskawkami, serem camembert, ogórkiem, szalotką, paloną dynią, szpinakiem i chutney winogronowym
  • Sałatka z makaronem soba, orientalną wołowiną, warzywami, orzechami ziemnymi, kolendrą i szczypiorem
  • Tabbouleh z trzech rodzajów kaszy, awocado, granatem, ogórkami, pomidorkami cherry
desery:
  • Tartaletki truskawkowe z rumowym musem mascarpone i pistacjami
  • Churros z cukrem truskawkowym i sosem z mlecznej czekolady
  • Creme brulle z malinami
  • Mus czekoladowo-chałwowy z konfiturą porzeczkową
  • Sernik malinowy na brownie orzechowym

MENU IV – WEGETARIAŃSKIE


Przekąski słone:
  • Grillowane portobello, szpinak z orzechami i suszone pomidory
  • Tatar z pomidora z chlebie wieloziarnistym, grillowany szparag
  • Kalafior kung pao, aioli z czarnym czosnkiem
  • Wegański pasztet z soczewicy, salsa z pieczonej papryki, ogórek curry
  • Papryczki czereśniowe wypełnione kozim twarożkiem, oliwki, podsuszane pomidory
  • Gravlax z młodych marchewek, cytrynowe aioli z chili i awocado
  • Grillowany bakłażan w słodko-kwaśnej zalewie z chili, kolendra, czosnek, oliwki, feta w sezamie
  • Spring roll z marynowanym tofu, dikon, ogórek, kimchi
  • California maki z awocado, serek Philadelphia, porem, shitake w panierce panco
sałatki:
  • Sałatka z pomidorów cherry, dymki, bobu, kolendry, orzechów ziemnych
  • Sałatka z buraczkami, grillowanymi szparagami, brzoskwinią, wędzony twaróg, rukola, dresing malinowy
  • Sałatka z pieczonego kalafiora, ogórkami, awocado, oliwkami, mięty, kaszy bulgur z dressingiem bazyliowym
słodkie:
  • Wegańska beza z kremem kokosowym, malinami i marakują
  • Mus chałwowy z konfiturą porzeczkową i ciastkiem czekoladowym
  • Jaglana tarta jabłkowa