fbpx
POBIERZ OFERTĘ W PDF
catering@mapassion.pl
+48 790 016 842
a

Kolacja bufetowa

1-kolacja-buf
2-kolacja-buf
3-kolacja-buf
4-kolacja-buf
Category:

Przyjęcia koktajlowe

Kolacje bufetowe znakomicie nadają się do obsługi dużej ilości gości. Kluczem do
sukcesu jest tu szerokość i różnorodność potraw do wyboru, i atrakcyjna ekspozycja,
świeżość i jakość produktów. Ale najistotniejszym wyzwaniem zawsze jest skala
jednoczesnej obsługi i sprawność serwisu, wymagająca dużego doświadczenia.
Dlatego kolacje bufetowe współtworzone przez Ma Passion to najlepszy przepis na
bezproblemowe realizacje i organizacyjny sukces.

Przykładowe menu

MENU I

Przystawki:
  • Plastry suszonej w soli i trawie żubrowej polędwicy wołowej, musztarda truflowa, rukola, grzybki shimeji
  • Grillowane szparagi, kumpiak, chutney figowe z musztardą francuską
  • Chłodnik botwinkowy z wędzonym halibutem, paloną dynią i jajkiem przepiórczym
  • Podwędzany łosoś w niskiej temperaturze, sałatka z mango, dymki, limonki
  • Krewetki z czerwoną soczewicą, ogórkiem, szczypiorem, chili, dresingiem bazyliowym
  • Wędzony rostbef na sałatce z pieczonego bakłażana, z dymką i fetą
  • Rillette z kaczki, jabłka, selera naciowego, grzankami ziołowymi, majonezem szczypiorkowym i płatkami rzodkiewki
  • Marynowany na słodko bakłażan z oliwkami, podsuszanym pomidorem, grillowanymi karczochami
Sałatki:
  • Mix sałat z burakami pieczonymi, jabłkiem, szparagami, marynowaną dynią, płatkami  sera rubin, palonym słonecznikiem, dressing malinowy
  • Mix ziół z botwinką, ogórkiem, rzodkiewką, płatkami pieczarek, groszkiem cukrowym, dressing miodowo-musztardowy z koprem
ZUPA:
  • Krem z białych szparagów, salsa pomidorowa, pestki dyni, kolendra
  • Barszcz kurkowy z żurkiem
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Gicz jagnięca duszona w winie i borowikach
  • Curry z kurczakiem, dynią, zieloną papryką, pak choi
  • Pierożki z kaczką, bobem i orzechami, wędzoną kwaśną śmietaną
  • Pieczony dorsz z pomidorami, chorizo, cukinią, wędzoną papryką, limonką
  • Zapiekanka z selera, młodych ziemniaków, tymianku​
  • Ciepła sałatka z czarnej soczewicy, czerwonej fasoli, pieczonej papryki, ogórka zielonego, pora i skórki limonki
  • Mix młodych warzyw, z grillowanymi młodymi marchewkami, buraczkami, pieczoną młodą kapustą, tymiankiem i skórką limonki
  • Grillowane szparagi z sosem holenderskim
DESERY:
  • Mini beza Pavlova z truskawkami i kremem whisky
  • Flan karmelowy z brzoskwiniami
  • Trufle czekoladowe w suszonych malinach/orzechach/kakao
  • Tiramisu malinowe

MENU Ii

Przystawki SŁONE:
  • Spring roll z burakiem, mango, słodko-kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
  • Krewetki w płatkach kokosowych w salsie mango z chili
  • Roladki z indyka z gorgonzolą i karmelizowanymi orzechami na pieczonym batacie, karmelizowana porzeczka
  • Ciastko wieloziarniste, buraczany hummus, chipsy z jarmużu
  • Orientalna kaczka w cieście wonton, truskawkowy hoisin
  • Półmisek antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
  • Beef bulgogi, mini bułeczki na parze z czarnuszką z aioli wasabi
  • Popcorn z kalafiora w parmezanowych rożkach, domowy ketchup z zielonym pieprzem i limonką
Sałatki:
  • Sałata rzymska z grillowanym portobello, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
  • Mix sałat z marynowaną gruszką, kozim serem, palonymi pestkami dyni, balsamicznymi szalotkami i dresingiem z granatu i malin
  • Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi grejpfrutem
ZUPA:
  • Krem z pietruszki i gruszki oraz orzechami laskowymi
  • Harira z wołowiną
Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Kurczak po koreańsku, pak choi, orzechy ziemne​
  • Gicz cielęca z pieczoną dynią i kukurydzą salsa
  • Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko-kwaśnym bakłażanie
  • Pierożki dim sum z warzywami, sos sojowy, sos orzechowy VEGAN
  • Kopytka z pieczoną papryką, szpinakiem i boczniakami – VEGAN
  • Małe ziemniaki z rozmarynem czosnkiem i parmezanem VEGETARIAN
  • Pieczona dynia z serem pleśniowym, szałwią VEGETARIAN
  • Palony kalafior z limonką i oliwkami, marchew po marokańsku, pieczona kapusta z chutneyem z wędzoną śliwką, VEGAN
DESERY:
  • Trufle wegańskie w trzech smakach: ananas, żurawina, śliwka
  • Krem cytrynowy z ciastkiem figowym i włoską bezą
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili, konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik jogurtowy z karmelizowanym rabarbarem, kruszonką migdałową
  • Mini ciastko banoffee