fbpx
POBIERZ OFERTĘ W PDF
catering@mapassion.pl
+48 790 016 842

Lunche

MaPassion_lunch1_www
MaPassion_lunch2_www
MaPassion_lunch3_www
MaPassion_lunch4_www
Category:

Szybcy i Smaczni

Menu lunchowe zawsze dostosowujemy do czasu i miejsca wskazanego przez
Klienta. Posiłek obiadowy najczęściej serwujemy na stojąco, ale organizujemy także
opcje podawane do stołów, w formie bufetów lub lunchboxów. Rekomendujemy
potrawy sezonowe, naturalnie komponujące się z charakterem danej pory roku.
Używamy lokalnych produktów pochodzących od sprawdzonych dostawców.

Przykładowe menu

MENU I

 

Przystawki słone:
  • Sataje z kurczaka w płatkach kokosowych, salsa pomidorowa
  • Domowe paluszki grissini, grillowana tortilla z ziołami, pasta baba ghanoush, hummus bazyliowy, pasta z fety i wędzonej papryki, oliwki kalamata
  • Szpinak, rukola pieczony łosoś w sezamie, pomarańcze, granat, ogórek, ryż brązowy dressing mango (w słoiczku)
Zupa:
  • Krem z dyni, wędzony twaróg, salsa fresca
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
  • Picata z indyka, sos z suszonych pomidorów
  • Pierożki z fetą szpinakiem i orzechami, okrasa z grzybów
  • Parmigiana z bakłażana
  • Placuszki z marchewki i dyni, salsa z pieczonej papryki, szpinak z orzechami pini
Deser:
  • Tiramisu z malinami

MENU II

 

Przystawki słone:
  • Tatar z podsuszanych pomidorów malinowych, marynowane kurki, szparagi
  • Spring roll z grillowaną krewetką, burakiem, mango, słodko kwaśną marchewką, kolendrą, sosem orzechowym
  • Półmiski antipasti: tapenade oliwkowe, podsuszane pomidory malinowe, marynowana mini mozzarella, pieczona papryka, salami spianata, szynka serrano, dojrzały camembert, konfitura figowa, bursztyn, bagietka ziołowa, paluszki grissini
SAŁATKI:
  • Sałata rzymska z grillowanym boczniakiem, pomidorami malinowymi, pietruszką, grillowaną papryką, sosem cezar
  • Sałatka orientalna z łososiem w limonce, makaronem ryżowym, chili, mango, kolendrą, pak choi i grejpfrutem​
Zupa:
  • Krem z kalafiora z mlekiem kokosowym, kolendrą, pestkami dyni

Dania ciepłe w podgrzewaczu:
  • Kurczak po koreańsku z pak choi i orzechami ziemnymi
  • Mini burgery z pieczarką, portobello w panco, marynowanym burakiem, serem brie, konfiturą cebulową, papryką jalapeno
  • Miętus z trawą cytrynową i chili na słodko kwaśnym bakłażanie
  • Ryż jaśminowy z limonką
  • Placuszki z cukinii, parmezanu i bazylii, guacamole i fetą
Deser:
  • Mus z gorzkiej czekolady z chili z konfiturą porzeczkową
  • Mini sernik nowojorski na spodzie brownie, wiśnia z rozmarynem

MENU III

 

Przystawki:
  • Carpaccio z półgęska, pesto z pieczonej papryki, kiszony ogórek, popcorn z kaszy gryczanej
  • Tataki z tuńczyka, aioli wasabi, czarny sezam, marynowana z imbirem żółta marchewka
  • Samosa z groszkiem, orzechami ziemnymi, pieczoną cieciorką, limonką i chili, aioli z czarnym czosnkiem i curry
  • Tarta z ciasta francuskiego z porem, grzybami, serem brie i konfiturą balsamiczną
SAŁATKI:
  • Mix sałat z rzodkiewką, pomidorkami cherry, marchewką, oliwkami i dressingiem bazyliowym
  • Mix sałat ze szparagami, granatem, kolorowymi burakami, pestkami dyni i dressingiem malinowym
Zupa:
  • Zupa z gruszki i pietruszki z orzechami laskowymi
Dania ciepłe w podgrzewaczach:
  • Gicz cielęca z pieczoną dynią, kukurydzą, pomidorami, limonką i chipotle
  • Grillowany okoń morski z salsą z ananasa, papryką jalapeno i grejpfrutem
  • Pilaf z brązowego ryżu
  • Burrito z grzybami portobello, serem cheddar i guacamole
  • Bataty z grillowanymi papryczkami, słodko-kwaśną piklowaną cebulką i brokułem z migdałami
Deser:
  • Kruche ciasto ze śliwką​
  • Creme brulee z kawą zbożową i gruszką w miodzie pitnym
  • Jaglana tarta z jabłkami